Loo-wijs op de Bernadetteschool

Loo-wijs op de Bernadetteschool

Loo-wijs op de Bernadetteschool

Bernadetteschool InnerwaardInnerwaard in de krant! Deze keer was de Bernadetteschool aan de beurt.

Op de Bernadetteschool in Loo kent iedereen elkaar. Dat is ook niet zo moeilijk, want de school bestaat uit vier combinatiegroepen. Lekker overzichtelijk. Daardoor verloopt de overgang van de ene naar de andere groep heel soepel en zijn de lijntjes binnen het team kort.

Er wordt gewerkt vanuit het eigen onderwijsconcept Loo-wijs, waarin er aandacht is voor de brede ontwikkeling van kinderen. De theorie achter dit concept is drieledig: in de eerste plaats wordt gewerkt vanuit de pedagogische basisbehoeften relatie, competentie en autonomie. Bekijk het hele artikel hier!

Ans Vrehe (leerkracht, intern begeleider en locatiecoördinator) werkt al ruim 40 jaar op de Bernadetteschool. Ze schrijft:

In 1977 liep ik stage in Loo. Wie had toen gedacht dat ik in zo lang in Loo zou gaan werken?
In 1978 kon ik enkele uren op de Bernadetteschool gaan werken en viel ik midden in een grote verbouwing: o.a. schuifdeuren tussen de lokalen en een prachtige gymzaal bij de school. Wat een visionairs, het (vrijwillige) bestuur van toen. Van deze ingrepen hebben we nu nog plezier!

Ik ging lesgeven o.a. in de kantine van Loo, omdat de school één grote bouwput was. Ook toen al was de samenwerking tussen school en het dorpsgebeuren groot.

Veel mensen zijn bezig geweest om de school te behouden voor Loo. Geloof me: het voorbestaan heeft meermalen aan een zijden draadje gehangen. Hulde voor alle mensen en vrijwilligers die zich ingezet hebben om dit te bewerkstelligen.

Het schoolbestuur kreeg al snel in de gaten dat het gebouw van de kleuters niet meer rendabel was en dat de school als éénpitter geen lang leven meer beschoren was. Aansluiten bij wat nu Innerwaard heet was de redding voor de Bernadetteschool. Een mooi, klein en efficiënt schoolbestuur waar je ook als kleine school gehoord wordt.

Nu weer een mooie verbouwing in het verschiet: verduurzaming en een leerplein voor Unit 1. Men is maar gek met ons.

“Groot door klein” te zijn is het motto van de Bernadetteschool. Samenwerken met allerlei mensen, bedrijven en verenigingen in Loo: Zalencentrum Berentsen, de Dorpsnoot, de carnaval, de sport, Immerloo, de buurt, de muziek, Willem Tell, de kerk en ga zo maar door. Waar mogelijk ook samen met Groessen.

Fijne kinderen, ouders en collega’s die de missie en visie van de school onderschrijven en die ook staan voor hun school. De geschiedenis heeft het bewezen: Loo verdient een school en de school verdient Loo. Samen sterk. Een hele mooie plek om te mogen werken.

Groetjes Juf Ans