Een zin-vol nieuwjaar!

Een zin-vol nieuwjaar!

Een zin-vol nieuwjaar!

Het nieuwe jaar is net begonnen. En hoewel wij jaren meestal van augustus tot augustus tellen, is zo’n fris kalenderjaar ook altijd wel een ijkpunt. Kerstboom eruit, frutsels weg en er is weer ruimte. En elk jaar is het net of dat ook wat ruimte in mijn hoofd oplevert.

Maar met aanhoudende coronamaatregelen en een nieuw kabinet is de toekomst onzeker. Hopelijk zet het eerste onderwijsgerelateerde nieuwsbericht dat ik na de bordesfoto las niet de toon, want dat vertelt ons dat het basisonderwijs in schooljaar ’22-’23 500 miljoen misloopt door een nieuwe vorm van financiering. Laten we hopen dat ze voor augustus 2022 bedenken dat dat geen slimme zet is.

Ondertussen richten wij ons nu vooral op waar we zelf invloed hebben op dit moment: goed onderwijs voor onze kinderen op een veilige en vertrouwde plek. En wat was het een opluchting dat ze maandag allemaal weer naar school mochten komen!

Met frisse tegenzin misschien, want na drie weken kerstvakantie met lang opblijven, uitslapen (sommige ouders hebben dat geluk!), logeerpartijtjes voorafgegaan door zelftesten, boswandelingen, legoprojecten, gamen en spelletjes valt het sommigen rauw op het dak dat het ritme op maandagochtend weer opgepakt moet worden

Maar de kinderen die ik gesproken heb, vonden het toch wel erg fijn dat ze les kregen van hun eigen leerkracht in hun eigen klaslokaal en niet via een scherm aan de keukentafel.

Het was fijn om elkaar weer live te zien, samen te werken en leren, te lachen en spelen. Dat zeiden ze niet in die bewoordingen natuurlijk, maar de verhalen uit school óver school waren net wat enthousiaster dan ik me kon herinneren en elke dag werd er gespeeld. Ze hebben elkaar weer helemaal gevonden.

Laten we hopen dat het zo mag blijven. Dat 2022 weer een jaar wordt waarin verbinding en Als het samen kan, doen we het niet alleen vanzelfsprekend is. Zodat de ruimte in onze hoofden kan worden opgevuld met positieve en inspirerende dingen waar we enthousiast van worden en zin in krijgen.

Ik wens je op die manier een zin-vol nieuwjaar!