Alweer herfstvakantie

Alweer herfstvakantie

Alweer herfstvakantie

En dan is het alweer bijna herfstvakantie! De eerste w.o.-thema’s zitten erop, de eerste bloktoetsen geweest en we hebben uitbundig de Kinderboekenweek gevierd. Extra veel lezen, voorlezen, praten over boeken en over het thema Worden wat je wil! Sommige kinderen weten het al precies (maar zou het over 10 jaar nog zo zijn?), anderen lijken op zwevende kiezers en sommigen hebben nog geen enkel idee. Die zijn er helemaal niet mee bezig of vinden gewoon eigenlijk alles leuk!

We werkten over en maakten kennis met allerlei beroepen. Op bezoek bij een boer, een interview met vaders en moeders, lezen over bioscoopschermschoonmakers of waterglijbaantesters. Er werden verhalen geschreven, illustraties gemaakt, gestemd op die creaties voor griffels en penselen. Er werd van alles gedeeld op de schoolapp of misschien was er wel een inloopmiddag. Fijn dat er weer wat meer kan wat dat betreft!

Maar het belangrijkste van de afgelopen weken: we hebben elkaar weer gevonden. De ene groep is al jaren bij elkaar, maar krijgt elk jaar een nieuwe meester of juf. De andere groep is nieuw samengesteld uit twee groepen. Daar kwamen er kinderen bij en daar zijn er juist een paar weggegaan. Misschien is alles wel hetzelfde gebleven, inclusief de leerkracht, maar toch: iedereen heeft zes weken zomervakantie gehad en lijkt zes centimeter groter. En wijzer. Hoe dan ook, het was weer even wennen. Aan elkaar, de ruimte, de regels, het ritme… Maar we zitten er weer lekker in.

Ook op stichtingsniveau, trouwens. We zoeken in het kader van het Liemers Lijstje de samenwerking op met andere organisaties en dan gebeuren er mooie dingen. Want: ‘Als het samen kan, doen we het niet alleen.’ Kinderen én medewerkers zijn enthousiast. Onze nieuwe website is online. Waar we binnen onze stichting al een tijd mee bezig zijn, willen we ook naar buiten toe uitstralen. Onze koers, onze waarden, de laatste ontwikkelingen en vactures kun je op de vernieuwde site allemaal terugvinden. We zijn er trots op en we krijgen mooie reacties. Nieuwsgierig geworden? Kom maar eens kijken op www.innerwaard.nl

Tot snel!